Мото гуми – приложима информация която ви е нужна по темата

  • by

Мото гуми – приложима информация която ви е нужна по темата

Мото гумите са съществено необходим момент за всяко превозно средство от типа . Карането на мотоциклет и сходни такива превозни средства на мото гуми, реално носи по-голяма опасност отколкото карането на автомобил. И недотолкова перфектнотосъстояние на мото гумите още ще покачи риска от поява на неприятни премеждия , без предпоставки от факта за кой тип марка мотоциклет говорим и какви шофьорски умения притежавате. Ето защо е от реална значимост да предпочетете приложимите и приложими мото гуми за превозната ви машина . В този текст ще преминем през съществените обстоятелства , изпълняващи функция в метода на селекция, в допълнение и видове страхотни идеи неделими с обещаващата грижа за мото гумите.

Приложими напътствия обвързани с мото гумите

Ще ви представим още няколко напътствия за видовете от отдел „Мото гуми“. Такива напътствия са свързани с улавяне на моментното състояние на мото гумите, изправната им употреба и поддръжка . Това са нещата, които е необходимо да спазите при условие, че сте решили вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, които са във възможно най-добро състояние :

Мото гуми – начини да постигнем изрядно равнище на налягането

Едно от най-важните условия във връзка с мото гумите е да поддържате оптималното им ниво на налягане. В никой вариант не оставяйте мото гумата да омекне, защото при загряването й е възможно да се случи спукване. А това докато сте в движение би могло да доведе до сериозни инциденти с наистина нехубави последици. От друга гледна точка , не ви съветваме да покачвате твърде налягането на мото гумите. Това би ги направило по-податливи на изхабяване и също така понижава стабилността на мотоциклета . Профилактичното проверяване и следене за стандартното налягане е единственият начин да си осигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и защитеност на пътя .

Най-добрите мото гуми 1
Най-добрите мото гуми

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашата машина

Профилната форма е още една страна на мото гумите, оказваща въздействие над движенческото действие на превозното средство . И тук ви наставляваме да се възприемат под внимание спецификите на отделните възможни профилни форми по отношение разнообразните положения на пътя . Изравнената форма на профила на практика подпомага по-сигурния ход в изправена насоченост, но забавя реално променянето на посоката и правенето на завои от определения мотоциклет . Профилният овал пък ще спомогне за по-плавно реализиране на завоите и понижен стабилитет при движение в права посока.

Повече за  мото гуми 2
Повече за мото гуми

Изправени пред решението използвана или нова мото гума

Когато си купите нова мото гума, дали можете да бъдете убедени, че тя наистина е нова? Има шанс примерно мото гумата да е чакала на за неопределено дълго време , преди да бъде закупена от вас . Най-добрият метод да узнаете това така ли е , е като прегледате номера на идентификацията DOT. Той е разположен в страничната част на мото гумата. Нужните данни относно нейната възраст ще ви кажат крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват седмицата от годината , на производство на съответната мото гума, а другите две – и определената година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, значи тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че сами се сещате, чрез DOT кода сте свободни да разберете реално точно годината на направа на мото гумата, закупена от вас току що .

Мото гуми – от какво зависи протежението на профила в предстоящия избор

Ширината на профила на мото гумата може би трябва да бъде поставена като определящо изискване побирайки части от този вид . Съображението за това е скрит в причината , че тя изиграва важна роля относно осигуряването на хубаво взаимодействие между мото гумата и повърхността на пътя .

Вижте каталога ни с мото гуми 3
Вижте каталога ни с мото гуми

Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътя

Колкото повече е профилната широчина , толкова по-подходящо ще е и въпросното сцепление . Същевременно с това обаче е добре да се има предвид, че просторната профилна широчина засилва и енергията на триене между мото гумите и пътя , което води до по-усложнено променяне на посоката на движение. Като следствие, ще трябва да положите по-големи усилия, за са осъществите въпросния завой. От друга страна , умалената ширина на профила обещава по-бързи и по-лесни завои , но също така отслабва общата устойчивост на превозната машина при право движение .

Мото гуми – не пропускайте да направите бъдете сигурни във на външната част

Едно напълно нормално оглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже доста за състоянието им. Къде точно е необходимо да обърнете внимание при такъв оглед ? Следете за това по мото гумите дали има драскотини, разкъсвания и други такива неблагонадеждни белези. Също така, своевременно премахвайте елементи като камъчета , пръст и т.н. В бъдещ план тези елементи биха могли да окажат лошо влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Разгледайте мото гуми 4
Разгледайте мото гуми

Мото гуми – винаги на първо място е сигурното стоене в придвижването

Профилната височина е пряко свързана със страничната еластичност на мото гумата. Ако височината на профила на мото гумата е по-малка , пада надолу и страничната й пластичност . Това води до по-голяма стабилност и защита , както и по-контролируемо шофиране на машината.

Не се чудете да ни посетите и да намерите точните мото гуми

Погледнете каталога на Мото гуми ООД и подберете идеалните мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разнообразие от мото гуми 5
Разнообразие от мото гуми
Най-добрите оферти за мото гуми 6
Най-добрите оферти за мото гуми
Вижте нашите мото гуми 7
Вижте нашите мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 8
Изберете нашите мото гуми
Разновидности мото гуми 9
Разновидности мото гуми

Приложими напътствия обвързани с мото гумите
Мото гуми – начини да постигнем изрядно равнище на налягането
Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашата машина
Изправени пред решението използвана или нова мото гума
Мото гуми – от какво зависи протежението на профила в предстоящия избор
Значението на съвършено сцепление между мото гумата и пътя
Мото гуми – не пропускайте да направите бъдете сигурни във на външната част
Мото гуми – винаги на първо място е сигурното стоене в придвижването
Не се чудете да ни посетите и да намерите точните мото гуми

Leave a Reply